Северното Черноморие е известно със своите пясъчни плажове, кристално чисти води и множество исторически и природни забележителности. Тук ще откриете очарователни градчета, китни селца, спиращи дъха гледки и богата култура.

Ето 12 места, които си струва да посетите:

 1. Двореца в Балчик: Известен още като “Лятната резиденция на румънската кралица Мария”, дворецът е архитектурен шедьовър, съчетаващ различни стилове – от мавритански до български възрожденски. Разходете се из красивите градини, фонтаните и терасите, и се насладете на панорамната гледка към морето.
 2. Ботаническата градина в Балчик: Разположена на брега на морето, ботаническата градина е дом на над 2000 вида растения от цял ​​свят. Разходете се сред екзотични цветя, дървета и кактуси, и се насладете на красивите гледки.
 3. Древният град Калиакра: Разположен на нос Калиакра, това е един от най-важните археологически обекти в България. Тук ще откриете останки от тракийски, гръцки, римски и византийски селища, както и красиви църкви и манастири.
 4. Яхт клуб “Порт Посейдон”: Намиращ се в Балчик, яхт клубът предлага разходки с лодка, риболов, водни спортове и ресторант с вкусна храна и красива гледка.
 5. Двореца Евксиноград: Известен още като “Лятната резиденция на българските царе”, дворецът е построен в края на 19-ти век. Разходете се из красивите градини, вижте автентичните царски покои и се насладете на атмосферата на отминали времена.
 6. Манастирът “Свети Георги Зограф”: Разположен на скалите над морето, манастирът е основан през 10-ти век. Тук ще откриете красива църква, икони от 13-ти и 14-ти век и невероятна гледка към морето.
 7. Природен парк “Златни пясъци”: Дом на красиви плажове, гори и скали, паркът е чудесно място за разходки, туризъм и колоездене. Перфектен като допълнение на семейната почивка или пък за дневна барбекю с приятели.
 8. Природен Парк “Балтата”: С лесно достъпни хотели на първа линия в Кранево, Балтата е едно от местата, които можете да посетите в к.к. Албена! 
 9. Делфинариум “Варна”: Тук можете да гледате представления с делфини, морски лъвове и тюлени, както и да се запознаете с тези интелигентни животни.
 10. Римски терми в Одесос(Варна): Останки от римски бани от 2-ри век, разположени в центъра на Варна.
 11. Катедралата “Успение Богородично”: Най-голямата православна църква в България, с красива архитектура и богата история.
 12. Археологически музей Варна: Варненският археологически музей е един от най-старите музеи в България, основан през 1887 г. В него се съхранява богата колекция от артефакти, датиращи от праисторията до наши дни. Най-известната му експозиция е Варненското енеолитно съкровище, най-старото обработено злато в света, датирано от 4200 – 4600 г. пр.н.е.

By pavel

Дигитален маркетинг - надеждни услуги от опитни експерти в областта на търсещите машини, социалните мрежи, както и Инернет, като цял! |Web and SEO Services| |Link Beden Bogat| |Link Biznes |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *