Grohe vs. Hansgrohe | bg-maistor.com

Германия е известна със своите висококачествени продукти, а смесителите не са изключение. Двете водещи немски компании в производството на смесители, мивки, душове, душ системи и др. са Grohe и Hansgrohe. И двете компании предлагат широка гама продукти за баня и кухня, които се отличават с високо качество, функционалност и дизайн.

Grohe иновативен дизайн и технологии

Grohe е основана през 1936 г. и е една от най-големите компании в света. Компанията предлага продукти за баня и кухня за дома, до професионални продукти за хотели и ресторанти. Grohe е известна със своите иновативни технологии, като например технологията EcoJoy, която намалява разхода на вода.

Hansgrohe изтънченост и качество

Компанията предлага по-широк ценови диапазон от Grohe, като предлага и продукти от по-висок клас. Hansgrohe също така е известен със своите смесители за душ, които са известни със своите ергономични дизайни и мощни струи.

И така, коя марка е по-добра?

Отговорът зависи от вашите индивидуални потребности и предпочитания. Ако търсите смесители с иновативни дизайни и технологии, Grohe е добър избор. Ако търсите смесители, които са изтънчени и висококачествени, Hansgrohe е добър избор.

Hansgrohe история

Hansgrohe е основана през 1901 г. в района на Шварцвалд в Германия. По онова време основателят Ханс Грое е известен със своите калаени душове. Той проектира тази иновативна арматура за частни бани.

Неговият новаторски дух движи компанията през първата половина на века, докато неговият прост ръчен душ се превръща в фиксиран душ над главата. Днес семейството на Grohe продължава да управлява компанията, която има повече от 30 марки. Компанията също така е преследвала няколко партньорства с високопоставени дизайнери като Филип Старк.

История на Grohe

Grohe е основана през 1936 г., когато Фридрих Грое напуска бизнеса на баща си, Hansgrohe, и поема Berkenhoff & Paschedag, производител на смесители. През 1948 г. компанията официално променя името си на Friedrich Grohe Armaturenfabrik. Няколко години по-късно компанията закупува Carl Nestler, известен производител на кранове и термостати, първото от многото придобивания.

През следващите няколко десетилетия Grohe придобива няколко други немски марки, включително изобретателя на промивните вентили DAL и производителя на кранове Eichelberg. Като една от най-иновативните марки водопроводни инсталации на пазара, Grohe е известна с високотехнологични разработки, като смесител и цифрови термостати.

Иновации от Grohe и Hansgrohe

Hansgrohe и Grohe са известни с това, че непрекъснато се стремят да разработват вълнуващи нови продукти за кухни и бани. В Hansgrohe InnoLab инженерите разработват прогресивни тела за кухня и баня, предназначени да направят живота на клиентите по-приятен. В допълнение към революционните ръчни душове и стенни продукти на компанията.

Hansgrohe  технологии

Hansgrohe е известен със своите системи, захранвани с бутони, елегантни тела две в едно и красиво проектирани бани. Основните иновации включват:

 • Технологията AirPower прави водните капчици да се усещат по-големи, допринасяйки за по-задоволителен душ без прекомерна употреба на вода.
 • Технологията CoolContact поддържа вашите външни компоненти на душа хладни, така че горещата вода няма да изгори вас или членовете на вашето семейство.
 • Крановете CoolStart започват с хладка вода, така че да не хабите гореща вода. Когато сте готови, можете да преместите лоста, за да включите незабавно топла вода.
 • Технологията EcoSmart намалява консумацията на вода до 9 литра в минута за душове или 5 литра в минута за кранове.
 • Pontos е проектиран да открива и предприема действия срещу щети от вода. Продуктите с тази технология могат да ви помогнат да избегнете ремонти и да поддържате имота си в по-добро състояние.
 • RainTunes превръща душовете в сетивни изживявания, като добавя видео, музика, светлина и аромат.

Grohe технологии

В Grohe Design Studio инженерите се фокусират върху разработването на интелигентни решения, които помагат на клиентите да се наслаждават на повече вода. В допълнение към ранните иновации на компанията за смесители, Grohe е известен със своите високотехнологични фитинги, ергономичен дизайн и устойчиви продукти. Ключовата технология включва:

 • GROHE Blue филтрира водата от вашия кухненски кран, така че можете да пиете по-чиста вода без нужда от бутилки или външни филтри. Mоже също така да охлади или да влее водата ви с мехурчета за хладни чаши с газирана вода.
 • Технологията CoolTouch поддържа горещата вода, така че не можете да се изгорите, когато регулирате температурата.
 • Технологията Sense. Този сензор предпазва от потенциално замръзване и може да спре водата, за да предотврати вредата поради спукана тръба. Освен това може да усетите прекомерна влажност и да ви помогне да защитите дома си от свързаните с това щети.
 • Sense Guard технологията Sense, за да реагира на течове и спукани тръби. Sense Guard също проследява потреблението на вода, за да помогне на вашето домакинство.
  SpeedClean предотвратява натрупването на варовик в арматурите и предотвратява запушване на водния поток. Крановете и дюзите Grohe със SpeedClean са проектирани да работят като нови с минимално почистване.
 • Сензорните кранове се използват само с докосване, така че не е нужно да дърпате или повдигате дръжката.
 • Безконтактните кранове се включват с докосване на крачето в основата на устройството. Тези кранове предлагат по-чист и по-удобен начин за измиване или хидратиране.
 • TurboStat поддържа стабилността от вашата температура под душа. С тази технология можете да очаквате релаксиращ, подмладяващ душ, без да се налага да регулирате температурата.

Заключение

В крайна сметка, най-добрият начин да изберете между Grohe или Hansgrohe е да ги разгледате подробно. Посетете онлайн магазин за обзавеждане на баня и кухна: bg-maistor.com и разгледайте огромния каталог от продукти на двете компании, за да получите по-добро впечатление за тях.

КОНТАКТИ

 • България, Пловдив 4000
 • 0887969780, 0889721281
 • shop@bg-maistor.com

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *